<

Франція: на марш єдності вийшли три мільйони людей у різних містах країни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:58 | 12.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У різних містах Франції відбулися марші єдності у пам’ять про жертв нещодавніх терактів.  

Більше трьох мільйонів людей взяли участь у маршах єдності у різних містах Франції, що відбулися у пам’ять про жертв нещодавніх терактів, внаслідок яких за три дні загинули 17 людей, – пише Корреспондент

Найчисленніший марш відбувся у Парижі – у ньому взяли участь приблизно 1,6 мільйона демонстрантів. За інформацією поліції, це найбільша масова акція, яка будь-коли відбувалася на вулицях французької столиці.

im578x383-16

Як передав кореспондент ВВС, на марш вийшли люди різного віку, професій, із різних соціальних груп, літні люди і діти – усі об’єдналися, щоб висловити свою солідарність у боротьбі проти екстремізму.

На початку маршу колону очолили лідери і високопосадовці майже півсотні держав.

150111144829_leaders_paris_624x351_reuters
im578x383-3333

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнев сказав, що людей набагато більше, ніж очікували: “Демонстранти просто заполонили місто”.

За словами кореспондента ВВС Патріка Джексона, люди стікалися до площі Нації з усіх навколишніх вулиць. Він навів слова одного з демонстрантів, Лорана: “Терористи атакували нашу свободу, ми не можемо допустити повторення цього”.

Учасники маршу мали на меті продемонструвати єдність перед атаками на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo, співробітників поліції і супермаркету кошерних продуктів.

Схожі акції у пам’ять жертв терактів останніми днями відбулися у багатьох французьких містах, а також по всій Європі – у Берліні, Відні, Брюсселі, Лондоні – та інших містах світу.

У суботу десятки тисяч людей також вийшли на вулиці французьких міст. Люди тримали у руках плакати, де було написано “Я проти расизму”, “Єдність” чи “Я – Шарлі”.

150111175705_paris_uniti_march_624x351_getty
im578x383-12

Французька поліція все ще шукає співучасників нападників.

Столиця світу

Більше 40 голів держав і урядів, а також високопосадовців різних країн світу йшли на чолі колони разом з родичами загиблих у неділю.

Серед них – президент Франції Франсуа Олланд, канцлер Німеччини Ангела Меркель, британський прем’єр-міністр Девід Кемерон і президент України Петро Порошенко.

У числі учасників маршу також були ізраїльський прем’єр Біньямін Нетаньяху, лідер Палестинської автономії Махмуд Аббас, король і королева Йорданії.

говоримо, що солідарні з жертвами і не збираємося миритися з цим, тому що ми вільна, відкрита і толерантна країна. І я почуваюся точно так само”, – сказав пан Кемерон кореспонденту ВВС.

Водночас британський лідер додав: не можна гарантувати, що подібні атаки не відбудуться у Лондоні.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Париж у неділю став столицею світу.

У Парижі працювали кілька тисяч поліцейських і військових, включно зі снайперами на дахах будинків, розташованих вздовж маршруту проходження демонстрації.

За словами міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казнева, Франція зберігатиме підвищений рівень тривоги протягом наступних кількох тижнів.

“Україна, як ніхто, розуміє”

Петро Порошенко перед початком маршу провів коротку розмову з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Лідери держав обговорили врегулювання кризи на сході України.

“Марш Єдності сьогодні об’єднав у Франції всі цивілізовані країни світу. Україна, як ніхто, розуміє біль Франції”, – написав Петро Порошенко у своєму Twitter.

“Сьогодні ми всі разом відстоюємо цінності демократії та свободи слова”, – також зазначив Президент України.

im578x383-odinadzat




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер