<

Forbes: NASA готує політ до астероїда, який коштує більше економіки Землі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:20 | 10.07.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
10
/ 1 коментар

NASA готується почати будівництво свого найновішого космічного апарата під назвою “Психея”. Він буде призначений для дослідження астероїда “16 Психея”, чий діаметр складає 226 кілометрів. 9-го липня місія пройшла важливу віху. Астероїд, вірогідно, був ядром знищеної або несформованої планети й складається з золота й корисних металів.

Як пише Forbes, “16 Психея” розташований в кільці астероїдів Сонячної системи між Марсом і Юпітером. Більшість астероїдів складаються з кам’яних пород і криги. Але “16 Психея” багатий на залізну руду, нікель і золото, – передає УНІАН.

Ядро астероїда дуже схоже на ядро Землі. Це може означати, що “16 Психея” – це серце мертвої планети, яка втратила свої кам’яні зовнішні шари або постраждала від нищівного зіткнення. Велика кількість дорогих металів робить астероїд унікальним.

“Згідно з деякими оцінками, його вартість становить 10 тисяч квадрильйонів доларів.”

Запуск апарата для його дослідження відбудеться в серпні 2022-го року зі стартового майданчика 39А на мисі Канаверал у Флориді. Носієм буде ракета SpaceX Falcon Heavy. Апарат “Психея” пролетить повз Марс в 2023-му, а до січня 2026-го він повинен вийти на орбіту навколо астероїда.

Зараз “Психея” успішно пройшов етап “критичного конструкторського розгляду”. Тепер місія переходить до фактичного виготовлення космічного обладнання.

“Це один з найбільш тяжких розглядів, через які місія повинна пройти на ранньому етапі свого життєвого циклу. І ми пройшли його успішно. Виклики ще попереду, ми не на фінішній прямій, але просуваємося досить впевнено”, – сказала головний дослідник місії “Психея” Лінді Елкінс-Тантон.

Тепер команда NASA повинна збудувати три наукові інструменти. Перший з них – це магнітометр, який визначить характеристики магнітного поля астероїда “16 Психея”.

Другий – багатоспектральна камера для створення знімків поверхні й збору даних про те, з чого астероїд складається, а також про його геологічні характеристики.

А третій інструмент – це спектрометр для аналізу нейтронів й гамма-променів, які надходять з поверхні космічного об’єкта. Це теж допоможе в оцінці хімічного складу. Випробування космічного апарата-робота повинні початися в лютому 2021-го року.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа