<

Фонд на 100 млн євро: ЄС допоможе Україні у закупівлі зброї

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:53 | 8.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
61
/ Коментарі відсутні

7-го жовтня президент Франції Емманюель Макрон оголосив про створення Європейським Союзом спеціального фонду в розмірі 100 мільйонів євро, за допомогою якого Україна зможе здійснювати прямі закупівлі військової техніки.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Le Figaro.

“Цей фонд дозволить нам продовжувати надавати оборонні озброєння”, – сказав президент Франції на пресконференції в Празі, де відбулося неформальне засідання Європейської ради.

Він додав, що за допомогою фонду Україна зможе “купувати безпосередньо у наших виробників обладнання, яке вона найбільше потребує для підтримки своїх військових зусиль”.

Макрон також підтвердив, що Франція веде переговори з Данією щодо передачі гаубиць Caesar, які вона придбала, на потреби України.

“Хай там як, ми готові це зробити і готові також це співфінансувати. Це дозволило б поставити кілька одиниць цієї артилерійської системи, загалом шість”, – зазначив французький президент.

Також повідомлялося, що країни Євросоюзу досягли консенсусу щодо створення спільної тренувальної місії для підготовки українських військових.

Раніше стало відомо, що Україна і Франція фіналізують контракт про постачання 20 броньованих машин Bastion.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер