<

Фонд Ігоря Гузя “Прибужжя” запровадив іменні стипендії за найкращі ідеї для розвитку своїх територій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:02 | 27.12.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Фонд Ігоря Гузя «Прибужжя» підбив підсумки конкурсних робіт серед студентів навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації, що розташовані на території округу, на тему: «Перспективи Прибужжя». Такий конкурс покликаний заохотити молодь до нових ідей та задумів задля саморозвитку і покращення життя територій, на якій вони проживають.

З листопада по грудень на розсуд журі подали свої роботи 12 студентів. Конкурс тривав у два етапи: перший: творчий – власне написання, і другий – захист, тобто презентація кожним студентом своєї роботи. Як результат, журі Фонду обрало три найоригінальніші роботи. Відтак, вони з грудня цього року і до завершення навчального року (липень 2017) отримуватимуть щомісячну стипендію від Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя», – повідомляє прес-служба народного депутата України

Перше місце у конкурсі посів Володимир Смолярчук – студент Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А.Ю. Кримського за роботу, в якій пропонує робити акцент на енергозбереженні, зокрема – створення геотермального насосу, що виділяє тепло та енергію за рахунок перепадів температури землі. Також пропонує перехід з газових на котли із альтернативними видами енергії. Його стипендія за роботу – 700 гривень.

На другій сходинці – студентка Нововолинського електромеханічного коледжу Ангеліна Власюк. У своїй роботі наголосила на доцільності розвитку місцевої інфраструктури через озеленення та оновлення стін будівель в кольорі української символіки. Також дівчинка акцент зробила на освітній реформі, зокрема в актуалізації спеціальностей в коледжі, де вона навчається. Ангеліна здобула стипендію 500 гривень.

І третя премія у розмірі 300 гривень призначена студентці Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А.Ю. Кримського Анастасії Грищенко. Дівчина пропонує ввести у школі урок “Чисте довкілля”, під час якого саме і привчати дітей до культури чистоти і охорони навколишнього середовища. А ще акцент – створити мережу контейнерів для роздільного збору сміття, запровадити штрафи за те, що смітять; за спалювання пластика. Важливо, на її думку, очистити водойму і відреставрувати міст, що пролягає через річку Луга.

«Приємно, що студенти подали стільки цікавих робіт. Молоді небайдуже їхнє майбутнє, розвиток своїх територій. Більшість поданих робіт орієнтовані саме на покращення свого місця проживання», – зазначив виконавчий директор Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» Борис Карпус.

У складі журі – голова Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентина Степюк, виконавчий директор Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» Борис Карпус та керівник Молодіжного ресурсного центру «Нові Крила» Павло Медина.

Наступного року фонд планує розширити аудиторію учасників і дати можливість брати участь у конкурсних роботах і студентам Нововолинського факультету ТНЕУ та вищих профтехучилищ регіону Прибужжя.

Довідково. Теми конкурсних робіт першого етапу (2016/2017 н.р.) :
– «Якби я був/була мером»;
– «Комфортне місто/село/селище для проживання»;
– «Додаткові джерела надходжень до місцевих бюджетів: рішення та пропозиції»;
– «Шахтарське питання: закрити, приватизувати, реструктурувати…»;
– «Наша туристична родзинка, як додаткові можливості для розвитку мого населеного пункту»;
– «Територія пріоритетного розвитку – інструмент для контрабанди чи порятунок для депресивних регіонів?»;
– інша тема на економічну тематику, що вирішує проблемне питання місцевості.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок