<

Фокіна звільнили з Тристоронньої контактної групи: напередодні він казав, що «не бачить доказів війни з Росією»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 30.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі.

Про це повідомляють на сайті ОП.

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та увільнений від виконання обов’язків першого заступника глави делегації.

Зеленський констатував, що Фокін “відступив передусім від справедливої оцінки” тимчасової окупації Росією Криму та окремих районів Донбасу.

В ОП повідомили, що робота української делегації в Тристоронній контактній групі продовжиться “на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України”.

Головною метою делегації і загалом держави в ОП назвали “повернення виключно на українських умовах усіх тимчасово окупованих територій, наших людей, а також встановлення довготривалого миру”.

Раніше, Офіс президента обурився позицією першого заступника голови делегації України у ТКГ Вітольда Фокіна щодо того, що війни Росії з Україною на Донбасі немає, і заявив, що це твердження розходиться з позицією України, – пише УП.

29-го вересня на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва перший заступник голови делегації України у ТКГ Вітольд Фокін заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією. За його словами на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці з 30 країн світу. 

Фокіна запросили на засідання комітету через заяву, яку він зробив 29-го серпня про амністію та особливий статус Донбасу. Він не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію, бо вона “деморалізує противника”.  

За результатами засідання комітет вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського і рекомендувати звільнити Фокіна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер