<

Філарет подав на Мінкульт до суду через ліквідацію Київського патріархату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:45 | 1.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Патріарх Філарет подав на Міністерство культури до суду через ліквідацію Київського патріархату.

Про це він сказав на прес-конференції, – передає РБК-Україна.

За його словами, позов подано до Міністерства культури, яке зняло з реєстрації Українську православну церкву Київського патріархату.

“Ми подали в суд на Міністерство культури, яке незаконно зняло з реєстрації Київську патріархію УПЦ КП. Суду поки що не було, але позов ми подали. Я хочу підкреслити, що без згоди керівника Київської патріархії Міністерство юстиції і Міністерство культури не мають права знімати з реєстрації”, – зазначив Філарет.

Патріарх зазначив, що Мін’юст та Мінкульт не мали права знімати УПЦ КП з державної реєстрації.

“Що тепер робить митрополит Епіфаній. Він провів 27 липня священний Синод, на якому прийнято рішення про створення комісії для ліквідації не тільки київської патріархії, але і про передачу всього майна Київської метрополії. Без нашого відома та нашого дозволу. Що нас особливо турбує,  Міністерство юстиції і Міністерство культури також прийняли рішення про зняття з реєстрації Київської патріархії. Цього права вони не мають, адже я не звертався до них про ліквідацію Київської патріархії. А без звернення патріарха або керівника тієї чи іншої єпархії міністерства не мають права ані реєструвати, ані знімати з реєстрації”, – заявив він.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури України підтвердило ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату.




один коментар
  1. Правильно зробив. В першу чергу думайте про БОга і УКраїну а потім про свої амбіції. Вже в такому віці треба насолоджуватися життям і служити Богу ,а не принижувати і всяко ганьбити Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця