<

Фейсбук вперше видалив пост Трампа, твіттер заблокував його штаб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:23 | 6.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ коментарі 2

Фейсбук та твіттер покарали президента Трампа та його виборчий штаб за дописи, у який він твердив, що діти “майже не вразливі” до коронавірусу.

Фейсбук видалив допис, у якому містився фрагмент інтерв’ю президента Трампа Fox News, твердячи, що в ньому містилася шкідлива дезінформація щодо Covid”. А твіттер взагалі заблокував акаунт штабу Трампа, допоки той не видалить це інтерв’ю, – повідомляю ВВС Україна.

Що сказали у фейсбуці та твіттері

Речник фейсбук заявив: “Це відео містить заяви про те, що певна група людей має імунітет до COVID-19, що є порушенням нашої політики щодо поширення шкідливої дезінформації про коронавірус”.

Це вперше, коли фейсбук видалив допис президента Трампа, але претензії до його дописів вже були.

Пізніше твіттер заявив, що заблокував @TeamTrump – акаунт виборчого штабу Трампа, назвавши ті самі причини.

Речник твіттер заявив, що “акаунт буде відновлено після того, як допис буде видалено”.

Пізніше скандальний твіт було видалено.

У березні схожий допис Ілона Маска про те, що діти “в основному невразливі” до коронавірусу видалено не було.

Що сказав Трамп?

У телефонному інтерв’ю в ранковому випуску телепрограми Fox and Friends презиеднт Трамп заявив, що настав час відкривати усі школи в країні.

“Подивіться на дітей, – діти майже – і я б сказав переважно – невразливі до хвороби, – заявив президент Трамп. – І в них немає проблеми, просто немає проблеми”.

За даними Університету Джона Гопкінса, до середини цього тижня коронавірус забрав життя 157 тис. американців. Серед померлих люди усіх вікових категорій, включно із підлітками та новонародженими.

На офіційному сайті Центру з контролю та попередження захворювань США підкреслюється, що діти, так само, як і дорослі, піддаються ризику заразитися вірусом.

Більшість шкіл у США вже оголосили про те, що будуть закриті щонайменше до середини січня 2021 року, а уроки відбуватимуться лише в онлайн режимі.

Що кажуть у штабі Трампа?

В офіційній заяві виборчий штаб Дональда Трампа назвав дії соцмереж упередженими і звинуватив фейсбук та твіттер у “підігруванні” демократам.

“Соціальні медіакомпанії не є арбітрами істини. Президент констатував той факт, що діти є менш вразливими до коронавірусу”, – заявила Кортні Барелла, заступник прессекретаря кампанії Трампа.

Білий дім поки що офіційно не реагував на сандал.




коментарів: 2
  1. Фейсбук пошёл против Трампа из за давления Гейтса ,а сам Гейтс это лобировщик В ВООЗ ВИРУСОРАСПРОСТРАНИТЕЛЬ .ФОРМАЦЕПТИЧЕСКИЕ КОМПАНИИ ТУТ РАБОТАЮТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа