<

Фейсбук буде видаляти інформацію про шкідливість вакцинування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:12 | 17.02.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Компанія Фейсбук заявила, що розглядає можливість видалення інформації про шкідливість вакцинування.

Інформація, яка сприяє відмові батьків вакцинувати своїх дітей, особливо у групах цієї соціальної мережі, могла сприяти збільшенню числа спалахів кору, – передає Перший.

До засновника Фейсбуку Марка Цукерберга звернувся член конгресу США Адам Шифф. Він попросив звернути увагу на «антиваксерів». Там відповіли, що «шукають додаткові заходи для боротьби з проблемою, включаючи видалення контенту такого типу з рекомендацій і результатів пошуку». А на самому сервісі, з їх слів, з’явиться достовірна і авторитетна інформація про щеплення.

Більш того, Шифф попросив допомоги і в керівництва Google. Там поки що цього не коментують. Втім, теж почав робити кроки, які зменшують ймовірність поширення недостовірної інформації про шкідливість щеплень. Зокрема на сервісі YouTube пообіцяли «обмежувати сумнівний контент, який вводить користувачів в оману».

Шифф заявив, що Всесвітня організація охорони здоров’я назвала небажання або відмову від отримання вакцин головною загрозою здоров’ю у 2019 році. Крім того, він нагадав про спалах кору в окрузі Кларк, штат Вашингтон.

Як повідомляли раніше медіа, в Америці вона набирає обертів рух проти щеплень. Все більше сімей відмовляється щеплювати своїх дітей, вважаючи, що вакцинація небезпечна і викликає аутизм.

У зв’язку з цим у Вашингтоні навіть було оголошено надзвичайний стан: стався спалах кору.

Однак не всі підлітки поділяють точку зору батьків: відомі випадки так званої «самовакцінаціі». Так, в деяких штатах, починаючи з 15 років, дозвіл батьків для цього не обов’язково або зовсім не потрібно.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок