<

Фейк: на «блокпостах» штрафувати за відсутність дезінфікуючих засобів водіїв не будуть

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:14 | 26.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Волинській області триває облаштування карантинних пунктів з метою здійснення контролю за дотриманням карантинних норм. На цих «блокпостах» штрафувати водіїв за відсутність у авто дезінфікуючих засобів не будуть – це фейк. Проте варто бути відповідальними і дотримуватися рекомендацій МОЗ.

Про це повідомили у патрульній поліції Волинської області.

Облаштування пунктів триває відповідно до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” і протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Відповідно до цього, поліція на карантинних пунктах:

– здійснює інформування та роз’яснення в межах компетенції щодо карантинних заходів;

– контролює перевезення пасажирів автомобільним транспортом: регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями), – заборонено;

– допускається лише перевезення пасажирів – працівників підприємств, установ, організацій – за спеціальними регулярними перевезеннями за умови погодження руху транспортних засобів, які здійснюють перевезення пасажирів до об’єктів критичної інфраструктури в період карантину, управлінням патрульної поліції у Волинській області);

– у межах компетенції забезпечує безпеку дорожнього руху та охорону публічної безпеки й порядку.До складу карантинних пунктів, окрім працівників поліції, входять представники ДСНС, Нацгвардії, медичного персоналу: усі мають належний рівень захисту та чіткий алгоритм дій у разі потреби.

Ці злагоджені заходи спрямовані виключно для протидії розповсюдженню вірусної інфекції COVID 19.

“Реагуючи на численні розповсюдження фейків, інформуємо, що поліцейські не притягуватимуть водіїв за відсутність дезінфікуючих засобів в автомобілі: це особиста відповідальність кожної людини, так само, як і наявність засобів індивідуального захисту.

Нагадуємо, що всі учасники дорожнього руху повинні також неухильно дотримуватись правил дорожнього руху. Без крайньої необхідності все ж не рекомендуємо залишати ваші домівки, адже всі карантинні заходи і направлені на те, аби вчасно запобігти поширенню хвороби“, – повідомляють у патрульній поліції.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця