<

Ферму благородного оленя «Аміла» на Турійщині можна відвідати щодня та погодувати «рогатиків» з рук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:21 | 21.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
709
/ коментарі 4

Вже більше двох років на Турійщині неподалік селища Радовичі функціонує оленяча екоферма. Тут розводять благородних оленів, а також приймають радо відвідувачів.

Станом на травень 2021-го року на 26 гектарах ферми проживає близько 400 голів оленів. Також є й інші тварини. Поруч з оленями у господарстві живуть дикі кабани, а ще муфлони і європейська лань.

Майже усі олені звикли до людей, які тут бувають частенько. Відвідувачам дозволяють погодувати «рогатиків» з рук та погладити, якщо цього схочуть самі тварини.

Як дістатися з Володимира та Нововолинська

Ферма благородного оленя «Аміла» знаходиться за 40 кілометрів їзди від Володимира-Волинського. З Володимира туди можна дістатися за 40 хвилин на автомобілі, з Нововолинська – за 50-годину. Потрібно їхати по трасі Р-15 до Турійська і вже в самому смт повернути до села Радовичі.

Тварин годують та доглядають за ними. Також проводять планово необхідні щеплення. Оглядає рогатиків і слідкує за їхньою поведінкою ветеринар Віталій, який і провів журналістам БУГу екскурсію по фермі.

Тварини посортовані та розміщені у вольєрах залежно від статі та виду. Деякі дружні до людей, деякі – взагалі не підходять близько.

Остерігаються відвідувачів і мами з дитинчатами. Їх на днях народилося декілька.

Подібна ферма – єдина на Волині, а то й на цілій Україні. Почалося все у 2018 році, коли на Волинь із Прибалтики завезли 80 оленів. Вони чудово акліматизувалися. З того часу тут живуть олені.




коментарів: 4
  1. Квитки потрібно купувати в с. Радовичі кафе/ресторан “Пилипове подвір’я”, навпроти церкви.

  2. Вчора був там. Нічого цікавого там немає а ні грама. Власник якийсь такий мудак як не від світу цього. До самого обєкту немає жодної таблички що це Аміла, при тому по дорозі зустрічаються юридичні особи з такою ж назвою. Яким маршрутом їхати абсолютно не зрозуміло. Квитки потрібно купувати в с. Радовичі кафе/ресторан “Пилипове подвір’я”, навпроти церкви, а де це написано по дорозі що їх потрібно купувати саме там. Абсурд чистої води. Побудував бізнес а до вести його до логічного завершення не може. Пишите що там є крім оленів ще й інші дикі тварини, крім 5 диких кабанів інших я не бачив. Це не еко ферма це звичайний розводняк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер