<

“Фантомас”, “прокладка” чи ліцензоване державне підприємство?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:00 | 4.02.2015 / Новини / , /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Питання шахт Нововолинська – основна тема початку 2015 року. Доля цілого міста, ба, навіть країни у сфері енергонезалежності,  дає приводи для політичних ігор, спекуляцій різного роду на чиновницькому рівні та ширить провокативні моменти у питаннях забезпечення електроенергією вугледобувних підприємств Волині. 

Поштовхом до цього журналістського розслідування став лист від ДП “Регіональні електричні мережі” Волинська філія, адресований пану Сапожнікову із звинуваченнями у замовному характері статті про дане підприємство у стрічці новин “БУГу”. Міська рада Нововолинська передала лист за підписом директора Волинської філії ДП пана Адамського журналістам видання. Реакцією на нього стала стаття під назвою “ДП “Регіональні електричні мережі” Волинська філія просить міськраду Нововолинська натиснути на незалежне інтернет-видання “БУГ”.

За декілька днів у студію “БУГу” завітав Олег Анатолійович Адамський із листом з вибаченнями. У ході розмови з’ясувалися ряд цікавих фактів про дане підприємство. По-перш, ДП “Регіональні електричні мережі” разом із обласними філіями – державні ліцензіати, які діють на підставі наказів Міністерства енергетики та вугільної промисловості, по-друге, тарифи на електроенергію вони отримують із вищезгаданого міністерства та жодного впливу на їхні розміри не мають. До речі, ціни на електрику у ДП “Регіональні електричні мережі” Волинська філія такі ж, як і у ПАТ “Волиньобленерго”.

_MG_0996

На наше запитання, чому Віктор Сапожніков вважає, що очолюване Адамським підприємство надає енергію шахтам по завищеним цінам та ще й доповідає про це губернатору Гунчику, – директор енергетичної компанії просто розводить руками.

Цікаво і те, що Володимир Петрович як очільник області вперше почув про діяльність енергетичного державного підприємства, яке забезпечую енергією ряд великих підприємств регіону та шахти, лише 22.12.2014 року у ході селекторної наради від мера Нововолинська пана Сапожнікова. На запитання журналістів “БУГу” про поінформованість в роботі ДП, Володимир Гунчик відповів, що і державне підприємство може бути так званою “прокладкою”, яка “накручує” кошти на трансфері електроенергії до кінцевого споживача та повідомив, що з цим питанням розбирається відповідний відділ облдержадміністрації.

У відеоінтерв’ю пропонуємо читачам “БУГу” послухати точку зору директора ДП “Регіональні електричні мережі” Волинської філії Олега Адамського на ситуацію з очолюваною ним компанією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа