<

Фальсифікації на Волині: з дільниць до ОВК №20 та №22 привезли протоколи заповненні наперед

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 22.04.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На Волині дільничні виборчі комісії у виборчому окрузі №20 масово фальсифікували протоколи про підрахунок голосів, датуючи їх майбутнім числом. А в ОВК №22 дільнична виборча комісія доставила в окружну виборчу комісію протокол за 6 хвилин після складання першого примірника.

Інформує Громадянська мережа ОПОРА.

Зокрема, дільничні виборчі комісії №070939 (с. Вербичне Турійського р-ну), №070445 (с. Михайлівка Локачинського р-ну), №070469 (с. Крухиничі Локачинського району) та №070139 (с. Скригове Горохівського р-ну) склали протоколи про підрахунок голосів ще 21 квітня 2019 р., втім, датовані вони 22 квітня 2019 р.

Станом на 22:30 на одну з цих дільниць на виклик спостерігача ОПОРИ прибула слідчо-оперативна група. Тривають слідчі дії.

На Волині виявили сфальсифіковані протоколи ДВК – на місці працює поліція
На Волині виявили сфальсифіковані протоколи ДВК – на місці працює поліція
На Волині виявили сфальсифіковані протоколи ДВК – на місці працює поліція
На Волині виявили сфальсифіковані протоколи ДВК – на місці працює поліція

Крім того, дільнична виборча комісія №070114 (с. Михлин Горохівського р-ну) підписала протокол і, не поставивши дату, пропечатала його.

На Волині виявили сфальсифіковані протоколи ДВК – на місці працює поліція

Нагадаємо, під час першого туру виборів ОПОРА фіксувала два аналогічні інциденти у м. Луцьку. За цими фактами було відкрито дві кримінальні справи. Триває слідство.

У виборчому окрузі №22 на Волині дільнична виборча комісія доставила в окружну виборчу комісію протокол за 6 хвилин після складення першого примірника. ОВК прийняла виборчу документацію, а спостерігачі ОПОРИ намагаються оскаржити.

Дільнична виборча комісія №071049 прибула до окружної виборчої комісії у територіальному виборчому окрузі №22 22 квітня 2019 р. в 00:16, а перший примірник протоколу датований 22 квітня 2019 р. в 00:10. Відтак, в ДВК стверджують, що двадцять примірників протоколу було складено та підписано усіма членами виборчої комісії за 6 хвилин, запаковано їх та доставлено в приміщення окружної виборчої комісії. Окружна виборча комісія, у свою чергу, теж не побачила у цьому проблеми і прийняла виборчу документацію.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА склав акт про порушення та подав відповідну скаргу до ОВК.

Відповідно до частини 4 статті 79 Закону України «Про вибори Президента України» у протоколі про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці зазначаються дата і час (година і хвилини) його підписання членами дільничної виборчої комісії. Кожен примірник протоколу підписується головою, заступником голови, секретарем та іншими членами дільничної виборчої комісії, які присутні на засіданні виборчої комісії. Цей протокол підписується членами дільничної виборчої комісії та засвідчується печаткою дільничної виборчої комісії лише після його остаточного заповнення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер