<

Фахівці ДФС пропонують волинянам провести звірку даних об’єктів житлової нерухомості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:01 | 24.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Власників житлової нерухомості – фізичних осіб запрошують до ОДПІ Волині за місцем розташування об’єктів нерухомості для звірки інформації про майно у базах даних.

Процес попереднього з’ясування інформації щодо власників житла, яке підлягає оподаткування, Головне управління ДФС у Волинській області ініціює з тим, щоб уникнути плутанини та некоректного нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – запевняють в ГУ ДФС Волині, – прес-служба ГУ ДФС у Волинській області

«Оскільки умови оподаткування нерухомого майна відповідно до законодавчих норм змінювалися, а наявні інформаційні ресурси не завжди точно відображають як повну картину щодо власників  нерухомого майна, так і площу об’єктів оподаткування, волиняни мають право самостійно звернутися до податкової інспекції, насамперед, з тим, щоб встановити достовірність наявних у фіскалів даних», – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй..

В ГУ ДФС Волині уточнюють, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – запроваджено не так давно, тому формування баз реальних даних для оподаткування відбувається фактично з нуля.

«Тобто, ми отримали певну інформацію про власників житла з БТІ, однак ці бази не завжди повністю достовірні. Відтак, ми пропонуємо власника житлової нерухомості, а особливо тим, хто має декілька об’єктів, звернутися до фахівців органів ДФС Волині, зокрема в Центрах обслуговування платників, для звірки інформацію щодо об’єктів, які підлягатимуть оподаткуванню», – наголосив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році будуть сплачувати податок на нерухомість за 2014 року за ставками, які діяли в 2014 році.

Протягом  60 календарних днів з дня отримання повідомлення – рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів,  різними видами  нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує   370 квадратних метрів.

За загальну площу житлової  нерухомості, що перевищує 60 кв.м  для квартир і будинків більше 120 кв.м., податок на нерухоме майно волиняни  сплачуватимуть вже у 2016 році.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер