<

Facebook злила в мережу майже 6 млн неопублікованих фото користувачів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:17 | 15.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Розробники мобільних додатків могли отримати доступ до неопублікованих фотографій 5,6 мільйона користувачів Facebook через виявлену помилки.

Про це соцмережа чесно зізналася в офіційному блозі, пише MIND.UA з посиланням на інші ресурси.

Баг був знайдений в програмному інтерфейсі соцмережі. Розробники додатків могли отримати доступ до фото зі «Сторіз» або тих, що були завантажені, але не опубліковані. Баг проіснував 12 днів у період з 13 по 25 вересня, поки його не виявили і не усунули програмісти Facebook.

22 листопада адміністрація соцмережі повідомила наглядовому органу Євросоюзу з питань конфіденційності – Бюро із захисту даних (IDPC). IDPC призначила обов’язкове розслідування порушення.

Співробітники соцмережі обіцяють вирішити проблему. Вони повідомлять користувачів, у яких могли «витекти» неопубліковані фотографії, і попросять розробників додатків видалити їх.

Нагадаємо, британський парламент використав свої юридичні повноваження для вилучення внутрішніх файлів компанії Facebook у зв’язку із скандалом з Cambridge Analytica та небажанням гендиректора Марка Цукерберга відповідати на всі питання депутатів.

Зазначається, що у вилучених файлах може міститись інформація щодо політики компанії стосовно конфіденційності.

Facebook опинилася в центрі скандалу в кінці березня, коли стало відомо про витік даних 82 млн користувачів Facebook через фірму Cambridge Analytica, афілійовану з соцмережею. Як виявилося, ця компанія збирала інформацію про користувачів за допомогою опитувань, після чого продавала ці відомості стороннім організаціям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок