<

Фейсбук та інстаграм видалили по мільйону ботів в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:35 | 24.09.2019 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У 2019 році в українському сегменті соціальних мереж “Фейсбук” та “Інстаграм” відбулися дві істотні зміни чисельності аудиторії: кожна соцмережа видалила по 1 млн ботів і отримала стільки ж нових користувачів.

Про це йдеться в дослідженні комунікаційного агентства plusone

“Після того, як кількість користувачів обох платформ досягла піку в лютому 2019 року, адміністрація фейсбук здійснила масове видалення фейкових акаунтів. Тоді кількість користувачів українського фейсбук скоротилася з 13 до 12 мільйонів, а інстаграм – з 11 до 10. Однак станом на вересень чисельність аудиторії відновилася”, – йдеться у аналітичному звіті.

За словами керуючого партнера комунікаційної агенції plusone Маргарити Клещаєвої, “за останні 12 місяців український інстаграм ріс швидшими темпами, ніж фейсбук. Є всі підстави вважати, що у короткостроковій перспективі інстаграм стане соціальною мережею №1 в Україні”.

Загалом соцмережею “Фейсбук” в Україні користується 31% населення, а “Інстаграм” – 26%. В регіональному розрізі спостерігається тенденція: розрив між рівнем проникнення двох соцмереж найменший в областях, де раніше панували російські “ВКонтакті” та “Однокласники”.

Єдина область (окрім Донбасу та Криму), де інстаграм популярніший за фейсбук, – Харківська. Натомість в західноукраїнських областях і в центрі країни фейсбук значно популярніший, що більше схоже на ситуацію в Західній Європі.

В обох соціальних мережах переважає жіноча аудиторія (61%). Для молоді віком до 29 років найпопулярнішою соцмережею є “Інстаграм”, йдеться у дослідженні.

Зазначається також, що протягом 2019 року посилилася тенденція переходу на мобільні пристрої користувачів фейсбук. Соцмережею зі смартфону або планшету користується вже понад 12,3 млн осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок