<

Facebook готовий протистояти спробам втручання у вибори – Цукерберг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:21 | 14.09.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Засновник і керівник Facebook Марк Цукерберг заявив, що соцмережа більш підготовлена ​​до спроб стороннього втручання у вибори, ніж під час президентських перегонів 2016 року. 

“У 2016 році наші системи безпеки були спрямовані проти традиційних кібератак, таких як фішинг, хакерська діяльність і шкідливі програми. Ми виявили ці загрози і повідомили уряд, а також всіх, хто постраждав. Чого ми не врахували, так це скоординованих дій через кордон за рахунок мережі підставних акаунтів, що поширюють розбрат і дезінформацію”, – написав Цукерберг на своїй сторінці.

Про це пише Новое Время.

Він зазначив, що сьогодні Facebook краще підготовлений до таких атак.

“Ми виявили та видалили підроблені рахунки перед виборами у Франції, Німеччині, Алабамі, Мексиці та Бразилії. Ми знайшли і зняли кампанії щодо іноземної експансії з Росії та Ірану, які намагаються втрутитися в США, Великобританію, Близький Схід і інші країни, а також групи в Мексиці та Бразилії, які активно працюють у своїй власній країні. Ми напали на економічні стимули для поширення дезінформації”, – повідомив Цукерберг.

Він розповів, що Facebook більш тісно співпрацював з урядами, в тому числі в Німеччині, США та Мексиці, для поліпшення безпеки під час виборів. Також було встановлено новий стандарт прозорості в рекламній індустрії – тому рекламодавці несуть відповідальність за рекламу, яку вони запускають. Експерти з безпеки називають це “глибокий захист”, тому що ні одна тактика не зможе запобігти усім зловживанням.

“Хоча ми домоглися стійкого прогресу, ми стикаємося зі складними, добре фінансованими противниками. Вони не здадуться, вони будуть розвиватися. Нам потрібно постійно поліпшуватися і залишатися на крок попереду. Це буде тривати, великі інвестиції в безпеку з нашого боку, а також тісна співпраця з урядами, технічною галуззю і експертами з безпеки, оскільки жодна установа не може вирішити це самостійно”, – додав Цукерберг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця