<

Євросоюз став найбільшим торговельним партнером України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:09 | 2.09.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За рік чинності Угоди про асоціацію Європейський союз став найбільшим торговельним партнером України.

“Рівно рік тому в повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС – прапор Революції Гідності, дороговказ для реформ та нашого європейського майбутнього. Це символ нашої незалежності, і саме тому такою важливою є її належна імплементація. Саме під час голосувань за євроінтеграційні закони показують справжні обличчя популісти, скептики та реваншисти, які говорять про зміни лише на словах, для яких власні політичні та бізнес-інтереси важливіші за гідне майбутнє всієї Української держави”, – зазначив президент Петро Порошенко у Facebook, пише Gazeta.ua.

Він подякував уряду, представникам проєвропейської парламентської більшості та громадянського суспільства за зусилля з імплементації Угоди. За словами президента, вже є перші результати чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

“Сьогодні країни Євроcоюзу стали найбільшим торговельним партнером України – частка ЄС у зовнішній торгівлі України сягнула 42%. За перше півріччя цього року ми експортували до ЄС товарів та послуг на $11,2 млрд, що майже на $2 млрд більше за аналогічний період минулого року”, – написав Порошенко.

Він запевнив, що влада надалі поглиблюватиме секторальну і політичну інтеграцію України до ЄС.

“Наше завдання – довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Євросоюзі. Як президент, докладатиму до цього максимум зусиль. Як і обіцяв, внесу до Верховної Ради законопроект про закріплення в Конституції України нашого курсу на вступ до ЄС та НАТО”, – наголосив Порошенко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер