<

Євросоюз схвалив безвізовий режим з Україною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:47 | 21.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Європарламенті позитивно оцінили дії Києва у виконанні угод з Євросоюзом.

Європейський парламент (ЄП) ухвалив у четвер резолюцію, в якій депутати відзначили як хороший приклад для регіону діючий з квітня 2014 безвізовий режим для громадян Молдавії і висловили сподівання, що такий режим без зволікання буде наданий Грузії та Україні, – повідомляє Корресподент.

Європарламент позитивно оцінив перші кроки України, Грузії та Молдови у виконанні угод про асоціацію та вільну торгівлю з ЄС. Однак урядам цих країн доведеться ще багато зробити на шляху політичних та економічних реформ, які наближують до європейських норм і стандартів, наголошується в документі.

ЄП вказує, що успіх Грузії, Молдови та України у наближенні до стандартів ЄС “залежить від багатьох факторів, у тому числі від стабільної політичної ситуації, стратегічного мислення, конкретного планування реформ та належного використання міжнародної фінансової і технічної підтримки”.

У свою чергу, “фінансова підтримка ЄС всіх його партнерів обумовлена конкретними кроками на шляху реформ”.

Також Європарламент засуджує “вживані Росією дії, спрямовані на те, щоб підірвати або саботувати взятий трьома країнами проєвропейський курс, що закликає активізувати зусилля з відображення дезінформації, поліпшити політику стратегічної комунікації ЄС та її виконання в країнах Східного сусідства, поряд з діяльністю спеціальної групи ЄС” East StratCom”.

У документі відзначено окремо по кожній з трьох країн недоліки у виконанні угод про асоціацію. Вони стосуються політичної нестабільності, високого рівня корупції, повільності реформ судової системи та державного управління, низького рівня свободи і плюралізму ЗМІ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок