<

Європейські експерти перевірили, як прикордонники реалізовують міжнародні проекти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:09 | 23.10.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Протягом тижня в Адміністрації Державної прикордонної служби України, в рамках проекту Twinning, працювала група експертів Європейського Союзу (прикордонних відомств Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Польщі та Литовської Республіки).

Про це інформують у прес-центрі Державної прикордонної служби.

Під час роботи експерти ЄС розпочали аналіз виконання минулої Концепції інтегрованого управління кордонами в Україні, а також обговорено низку питань щодо діяльності Державної прикордонної служби України в контексті імплементації відповідного плану заходів щодо реалізації заходів концепції, ефективності його виконання з урахуванням кращих європейських практик.

Окрім того визначено напрямки подальшої співпраці в рамках оновленого варіанту Концепції, яка схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2015 р. № 1149-р, з огляду на досвід Федеральної поліції Федеративної Республіки Німеччини, який було презентовано для експертів Держприкордонслужби України.

Зокрема, в межах виконання заходів І-го компоненту міжнародного проекту Twinning, сплановано проведення консультацій з національними та міжнародними партнерами Державної прикордонної служби України у сфері інтегрованого управління кордонами.

Варто нагадати, що відкриття проекту відбулось 20 вересня 2016 року за участі широкого кола представників правоохоронних органів, державних установ та міжнародних організацій.

Він передбачає тісну співпрацю експертів Європейського Союзу та Держприкордонслужби в трьох напрямках, а саме – удосконалення інтегрованого управління кордонами, покращення паспортного контролю (перевірки документів) та нові технології щодо виявлення викрадених авто.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер