<

Евакуйована з Китаю лучанка розповіла про свої враження від приїзду в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 21.02.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Лучанка Ольга Батура, яка мешкала і працювала в китайському місті Ухані, де нині розпал коронавірусу, разом з іншими евакуйованими в Україну найближчі 14 днів перебуватиме в Нових Санжарах Полтавщини на обсервації.

Про це вона розповіла газеті Волинь.

Найбільше, що вразило жінку після прибуття, це поведінка людей, які пікетували дорогу у Нових Санжарах.

«Ну ви, мабуть, в новинах бачили, що тут коїлось. Закидали нас камінням. Отакі у нас люди…. З нами в автобусі їхали іноземці , то мені було соромно перед ними», – поділилася Ольга.

Як повідомлялося, Україну евакуювала також 27 іноземних громадян, серед них: 8 громадян Аргентини, 5 – Домініканської республіки, 5 – Еквадору, 4 – Сальвадору, 2 – Казахстану, 1 – Коста Ріки, 1 – Ізраїлю, 1 – Чорногорії, 1 – Панами.

Лучанка зауважила, що більше інформації повідомити не може, бо підписала документ про нерозголошення інформації, як і решта людей.

Інша евакуйована українка — Олександра Волкова — показала, в яких умовах вони будуть відбувати карантин.

Вона опублікувала у сторіз в Instagrim відео з кімнати, в якій їх поселили. На ньому видно старі ліжка та інші меблі, а також двері, у яких навіть немає замка, зате є ключ. Також дівчина скаржиться на те, що душ вдарив її струмом, – передає Громадське.

Так, у селищі міського типу Нові Санжари правоохоронці відтіснили протестувальників і завезли у місцевий медичний центр людей, евакуйованих з китайського міста Ухань. 20-го лютого, автобуси з евакуйованими у супроводі правоохоронців проїхали на територію санаторію. У колоні були кілька автобусів з розбитими вікнами.

Раніше у Нових Санжарах Нацгвардія розчистила дороги від протестувальників проти ввезення евакуйованих з Уханя.

Щоб врегулювати ситуацію, що здійнялася навколо евакуйованих українців з Уханю та запевнити, що вони є здоровими очільниця МОЗу Зоряна Скалецька вирішили два тижні проживати з ними у Санаторії на Полтавщині.




коментарів: 2
  1. Новость часа! Власти Уханя разрабатывают операцию по спасению вывезенных Украиной украинцев из Украины обратно в Ухань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця