<

Евакуація населення з району Дебальцева фактично неможлива

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 12.02.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Постійні обстріли у районі Дебальцева і довкола нього унеможливили евакуацію мирного населення, повідомила сьогодні речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Наталя Бистра.

«Останніми днями здійснити організоване вивезення мирних мешканців з території Донецької області – з територій, які піддаються постійним обстрілам – майже неможливо. Терористи обстрілюють і автобуси, і навіть спеціальні автомобілі білого кольору з написом «Медична служба порятунку». Разом з тим, люди самотужки і за допомогою волонтерів залишають населені пункти, де ведуться активні бойові дії», – наголосила Бистра, – пише Радіо Свобода.

Щоб не наражати людей на небезпеку, 11 лютого Держслужба з надзвичайних ситуацій не здійснювала організованої евакуації людей з Дебальцева і сусідніх із ним населених пунктів, повідомила Бистра. За даними ДСНС, упродовж вчорашнього дня небезпечні райони Донеччини залишили понад 500 людей.

До евакуації мирного населення з зони ведення воєнних дій Держслужба залучила майже 200 своїх фахівців і більш як 30 одиниць спеціальної техніки.

Дебальцеве, важливий залізничний вузол, який контролюють українські війська, останніми днями перебуває під постійним обстрілом проросійських сепаратистів і російських військ, які намагаються захопити його.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер