<

[ОНОВЛЕНО] Літак привіз евакуйованих через коронавірус українців з Китаю в «Бориспіль» на дозаправку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:56 | 20.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарів 5

20-го лютого літак з евакуйованими з Китаю громадянами приземлився в аеропорту «Бориспіль» під Києвом. Після дозаправки літак надалі прямуватиме в аеропорт міста Харків.

Про приземлення літака з українцями свідчать дані на сайті Flightradar, – передає Радіо Свобода. Про те, що літак приземлився в «Борисполі» під Києвом додає МВС України.

На борту літака перебувають 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

На борт літака буде доправлено додаткове харчування і засоби індивідуального захисту.

Перед цим він майже дві години кружляв над територією Харківської області. Літак зайшов на повітряний простір України близько 7:00. Спочатку він летів у бік Харкова, а потім почав робити кола на південному заході області.

На злітній смузі на літак очікували машини швидкої допомоги, автобуси та люди в захисних костюмах.

Літак із евакуйованими громадянами України та ще кількох країн вирушив з Уханя, де зафіксований спалах коронавірусу, увечері 19 лютого. Всього на борт допустили 73 людини. За даними української влади, усі вони здорові.

Про це свідчать неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров’я громадян, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алмати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями України.

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька повідомила про підготовку кількох локацій у різних регіонах для 14-денного карантину евакуйованих українців та іноземців із китайського Уханя у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

До слова, станом на 20-те лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах. В Україні жодного випадку захворювання не зафіксовано.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.




коментарів: 5
  1. А що це таке робиться,Львівщина Тернопільщина відмовилась приймати своїх громадян,ось такі “справжні”патріоти.

  2. Мабуть пілот захворів на той вірус: це ж треба було пролетіти над Харковом, шоб сісти в Києві на дозаправку, шоб долетіти до Харкова.
    Якось дуже вже по-китайськи…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер