<

Есмінець США «причалив» до Грузії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:31 | 21.01.2019 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У порт Батумі для спільних навчань зі службою Берегової охорони прибув ескадрений міноносець Військово-Морських Сил США четвертого покоління Donald Cook.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на іноземні джерела.

“У порт Батумі зайшов ескадрений міноносець Військово-Морських Сил США четвертого покоління Donald Cook”, – йдеться у повідомленні.

Головна зброя корабля – крилаті ракети “Томагавк” з дальністю польоту до 2500 кілометрів, що здатні нести ядерні заряди. У звичайному та ударному варіантах есмінець оснащений 56 або 96 такими ракетами, відповідно.

Зазначається, що американський корабель, оснащений тактичними ракетами і артилерійськими установками, залишиться у територіальних водах Грузії до 25 січня і візьме участь у спільних навчаннях зі Службою берегової охорони.

Військовий корабель має провести операцію по забезпеченню безпеки на морі з метою зміцнення морської стабільності у Чорноморському регіоні.

Тим часом в Національному центрі управління обороною РФ Корвети ВМФ Росії “Бойкий” і “Сообразительный” взяли на супровід два американських есмінці з ракетною зброєю в Балтійському морі, передає Сьогодні.

“Сили Балтійського флоту взяли на супровід ввійшли в південну частину акваторії Балтійського моря есмінці керованої ракетної зброї (УРО) ВМС США “Грейвлі” і “Портер”, – заявили в НЦУО.

“До безпосереднього спостереження за діями американського військового корабля приступив сторожовий корабель Чорноморського флоту “Пытливый”. Крім цього, на всьому протязі перебування есмінця ОРО “Дональд Кук ” в зоні відповідальності Чорноморського флоту, за ним вестиметься спостереження за допомогою електронних та технічних засобів флоту” , – заявили російські військові.

“Дональд Кук”, а також есмінці ВМС США “Карні”, “Росс” і “Портер” розміщені на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Рота. Разом з наземними базами ПРО “Іджіс” в Польщі і Румунії вони є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа