<

ЄС виділить Україні на газ $500 млн до кінця року

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 26.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Українська сторона зобов’язується забезпечити транзит газу через свою територію в ЄС.

Єврокомісія до кінця 2015 року виділить Україні 500 млн доларів на закупівлю російського газу.
“Єврокомісія продовжує свої зусилля щодо знаходження в європейських та міжнародних фінансових інститутах необхідного фінансування для купівлі газу України під час зимового періоду. Частина цих грошей в обсязі не менше $500 млн повинна бути доступною вже наприкінці цього року”, – сказано в повідомленні Єврокомісії у Facebook, – пише Корреспондент.

Коментуючи результати тристоронньої зустрічі у п’ятницю, віце-президент ЄП Марош Шефчович зазначив: “Угода щодо умов нового зимового пакета є ключовим кроком для забезпечення того, щоб Україна мала достатні обсяги поставок газу наступної зими, і щоб не було загрози для транзиту газу з Росії до ЄС”.
На його думку, парафування угоди свідчить про те, що обидві сторони відповідають своїм ролям надійних партнерів у газовому бізнесі.
Згідно з інформацією Єврокомісії, парафований протокол передбачає, що українська сторона бере на себе зобов’язання забезпечити транзит природного газу через свою територію в ЄС, зокрема через закачування 2 млрд куб. м газу в свої підземні газові сховища вже у жовтні 2015 року.
У свою чергу Росія бере на себе зобов’язання знизити ціну на свій газ для України в 4-му кварталі 2015 року та 1-му кварталі 2016 року до конкурентного рівня, порівнянного з рівнем цін для суміжних з Україною країн ЄС.
“Це буде здійснено через зниження відповідного експортного мита”, – йдеться в повідомленні Єврокомісії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок