<

ЄС просить Україну надати Донбасу спецстатус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:53 | 24.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Європі просять українську владу дати Донбасу особливий статус, незважаючи на невиконані мінські угоди.

Європейський союз звернувся до української сторони з пропозицією надати Донбасу особливий статус, не чекаючи, поки сепаратисти і Росія виконають перші пункти мінських домовленостей.

Про це йдеться в коментарі ЄС Європейській правді щодо статті про нову позиції ЄС щодо мінського врегулювання, – пише Корреспондент.

Видання зазначає, що під час візиту до Києва єврокомісар Йоханнес Хан переконував українську владу надати Донбасу особливий статус якомога швидше.

У коментарі ЄС визнав, що під час двосторонніх зустрічей спонукає сторони до “дій з метою вирішення конфлікту”.

У Євросоюзі також наполягають, що мають право для звернень на адресу України щодо якнайшвидшого надання Донбасу особливого статусу.

“Стаття 11 Комплексу заходів відзначає згоду на проведення до кінця 2015 року конституційної реформи в Україні, яка повинна включати прийняття постійного законодавства щодо особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей”, – йдеться в коментарі ЄС.

Згідно мінським домовленостями, цей пункт може бути реалізований тільки після виконання перших кроків – зокрема, припинення вогню і відведення озброєнь, а також після виборів на Донбасі.

Відзначимо, жоден із кроків мінських угод досі не виконаний в повній мірі жодною зі сторін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер