<

ЄС надав €18 мільйонів на супутникове спостереження за Донбасом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:58 | 20.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Єврокомісія виділила додаткову допомогу Спеціальній спостережній місії ОБСЄ для вдосконалення супутникового спостереження над територією на сході України.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомили у Європейській службі зовнішньої діяльності, – повідомляє Укрінформ.

«Продовжуючи підтримку імплементації мінських домовленостей, Євросоюз надає допомогу ОБСЄ і виділяє подальші 18 мільйонів євро у рамках пакета допомоги для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Це фінансування підвищить спроможності СММ з моніторингу і верифікації режиму припинення вогню і виведення важкого озброєння у східній Україні, що передбачено мінськими домовленостями», – заявили в ЄС.

Кошти будуть спрямовані на проведення супутникового фотографування та аналізу території Донбасу, яке здійснюватиме Супутниковий центр ЄС, а також на придбання додаткових засобів спостереження.

Таким чином, обсяг загальної підтримки СММ ОБСЄ з боку Єврокомісії досяг 25 млн євро, на які раніше були закуплені 43 броньованих автомобілі, медичне обладнання та проведені тренування спостерігачів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця