<

Епідпоріг захворюваності на COVID-19 у Волинській області вищий на 40%

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:11 | 4.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Станом на 1-ше квітня Волинь відноситься до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки, однак ситуація може змінитися. Наразі два показника, які впливають на карантинне зонування області перевищують норму. Відповідно, якщо ще один індикатор не відповідатиме вимогам, то Волинську область буде віднесено до червоної зони.

Про це під час брифінгу, що відбувся 1-го квітня, розповіла головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

Зокрема, у області перевищення індикаторних показників відбувається за рівнем госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою та епідпорогу.

«Епідпоріг захворюваності на COVID-19 вищий на 40% при нормі 100 на 100 тис. населення на сьогодні  у нас цей показник 140 на 100 тисяч. Також рівень госпіталізації три дні поспіль перевищує допустимих 60%. Якщо ще один індикатор не відповідатиме вимогам то Волинський регіон може перейти до червоної карантинної зони», – зазначила Наталія Янко.

Нагадаємо, поділ областей України на карантинні зони, аби запобігти новим COVID-захворюванням відбувається за 6-ма показниками:

  • епідпоріг захворюваності;
  • охоплення тестуванням;
  • рівень госпіталізації;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування;
  • динаміка рівня госпіталізації;
  • завантаженість ліжок киснем у медзакладах.

«Впевнена, що коли волиняни дотримуватимуться усіх карантинних вимог та щеплюватимуться проти COVID-19, захворюваність піде на спад, і червоний рівень епіднебезпеки не буде застосований», – зауважила головний епідеміолог області.

Слід зазначити, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 березня 2021 року № 230  передбачено  встановлення додаткових  обмежувальних заходів в разі  наявності на територіях територіальних громадах таких ознак:

  • кількість виявлених нових випадків COVID-19 впродовж крайніх семи днів на території окремої територіальної громади перевищує 70;
  • кількість виявлених  нових випадків COVID-19 впродовж минулих семи днів перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50% та більше.

До слова, за минулий тиждень кількість лабораторно підтверджених випадків  COVID-19 у області зросла на 18% порівняно з попереднім тижнем, зареєстровано понад 2,1 тис. хворих проти 1,8 тис.  Ріст відбувається  у всіх вікових групах населення, але найбільше у вікових групах 50-65 років  (на 30%) та старших 65 років (на 28%).

Станом на сьогодні в області налічується близько 5,5 тис. активних випадків COVID-19, тоді як на початку березня їх було вдвічі менше (2,5 тис.).

За останній тиждень зріс і рівень госпіталізації хворих –  майже на 50%, що свідчить про збільшення важких форм перебігу захворювання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок