<

Енергетикам катастрофічно не вистачає вугілля, тож українців закликають на 15% скоротити споживання електрики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:01 | 21.12.2014 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Аварійні відключення світла по всій Україні триватимуть скоріше за все аж до кінця зими. Такий прогноз озвучили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

“Ми не пройдемо цю зиму, якщо введемо штатну ситуацію у країні. Не буде цієї зими штатної ситуації”, – заявив заступник міністра енергетики Олександр Светелик, передає “РБК-Україна”. Також Светелик нагадав, що щодня Україні не вистачає до 3 млн кВт, через що були застосовані віялові відключення електроенергії.

Як раніше заявив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, питання віялових відключень вирішиться після налагодження імпорту електроенергії. А ось міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає, що віялові відключення електроенергії припиняться при скороченні її споживання на 15%.

Тим часом Арсеній Яценюк розтовкмачив енергетикам, як потрібно вимикати світло.

Прем’єр-міністр постановив профільними міністерствами та відомствами зменшити кількість віялових відключень світла в Україні до Нового року. Про це він заявив після закритого засідання Кабміну. “До Нового року ми повинні, принаймні, зменшити кількість віялових відключень”, – заявив Яценюк.

Крім того, він додав, що віялові відключення електроенергії споживачам в Україні повинні відбуватися рівномірно, по всій території країни, включаючи тимчасово непідконтрольні українській владі. За його словами, відповідне доручення щодо вжиття заходів, спрямованих на зменшення віялових відключень в Україні, було дано персонально міністру енергетики та вугільної промисловості Володимиру Демчишин на п’ятничному засіданні уряду – повідомляє ТСН

Крім цього, Міністерству енергетики та вугільної промисловості доручено чітко і своєчасно інформувати українців про те, де, коли і на скільки буде відключатися електроенергія




один коментар
  1. Шикарно!
    Вугілля не вистачає, а шахти в Нововолинську будуть закривати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер