<

Ексрегіонала Шкарлета призначили в.о. міністра освіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:26 | 25.06.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Кабінет міністрів призначив виконувачем обов’язків міністра освіти і науки ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета.

Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Громадське.

Крім того, Шмигаль подякував Любомирі Мандзій за роботу тимчасовою міністеркою освіти.

Раніше освітній комітет Верховної Ради не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

Також нещодавно, 24-го червня, у Чернігові активісти зав’язали очі та «вручили» таблички з написом «Соромно за Шкарлета» пам’ятникам Тарасу Шевченку, Іванові Мазепі, князю Чернігівському Ігорю та Іллі Муровлянину.

Що відомо про Сергія Шкарлета

Сергій Шкарлет народився 9-го жовтня 1972 року у місті Коканд в Узбекистані, навчався у Київському політехнічному інституті за спеціальністю «Математичне забезпечення системи автоматизації», а згодом — у Фінансово-економічному інституті при Чернігівському технологічному інституті за спеціальністю «Облік і аудит».

У 1995 році працював нетривалий час інженером-конструктором Ніжинського НВК «Прогрес», з 1996 року — почав викладати.

У 2010 році балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів». В одному з інтерв’ю казав, що підтримує Віктора Януковича з 2004 року.

«Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди й принципи Партії регіонів», — сказав він тоді.

Водночас вже у 2015 році він балотувався до Чернігівської облради вже від «Блоку Петра Порошенка», але програв вибори.

Зазначимо, що антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» заявила про факти масштабного академічного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях».

Раніше про те, що Шкарлет претендує на посаду очільника МОН, казав президент Володимир Зеленський. Згодом він сам з’їздив до Чернігівщини, де зокрема відвідав місцевий політех.

16-го червня Шкарлет побував на засіданні фракції «Слуга Народу», розповів депутат Роман Грищук. За його словами, деякі члени монобільшості не підтримують це призначення, але голосування щодо Шкарлета не було. Інших претендентів на посаду також немає. 17-го червня проєкт постанови про призначення Шкарлета до парламенту вніс прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада, відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука і схвалила склад нового уряду. Зокрема, працювати в новому уряді відмовилася міністерка освіти та науки Ганна Новосад, однак заміну їй тоді так і не знайшли. Тимчасовою виконувачкою обов’язків міністра освіти згодом призначили Любомиру Мандзій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер