<

Експоліцейську, яку у Луцьку зловили на хабарі у 1 500 доларів, оштрафували на 34 тисячі гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:43 | 30.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
1428
/ коментарі 2

Колишню заступницю начальника відділу режиму та технічного захисту інформації ГУНПУ у Волинській області, яку у квітні 2020-го спіймали на хабарі у 1 500 доларів, оштрафували на 34 тисячі гривень. Експоліціянтку визнали винною у шахрайстві, але виправдали за статтею про надання неправомірної вигоди службовій особі.

Такий вирок 16-го червня винесла суддя Луцького міськрайонного суду, повідомляє Сила правди.

Проте, він набере законної сили, якщо підсудна не подасть апеляцію.

За версією звинувачення, у лютому 2020-го Георгій Синьчук розповів працівниці поліції, що його автомобіль «Volkswagen Bora» арештували в ході досудового розслідування, в якому він фігурує. Тоді жінка буцімто почала переконувати Синьчука, що може допомогти повернути автівку.

«Так вона в ході спілкування переконала Георгія Синьчука про можливість позитивного вирішення вказаного питання шляхом нібито надання слідчому слідчого відділу Луцького ВП ГУ НП у Волинській області грошових коштів у сумі 1 500 доларів США у якості неправомірної вигоди за вжиття заходів щодо повернення транспортного засобу «Volkswagen Bora», та свідоцтва про його реєстрацію, з яких 300 доларів США мало бути оплачено адвокату за виконану роботу з оформлення документів, хоча реально наміру робити це не мала», — йдеться у вироку.

Вже 19-го березня Світлана Ярмошук отримала від чоловіка перші 500 доларів, що на той момент становили 13 630 гривень. 27 квітня Синьчук передав поліціянтці ще 700 доларів (на той момент — 18 998 гривень), які вона буцімто мала передати слідчому для повернення автівки.

Загалом Ярмошук отримала 1 200 доларів від Синьчука, але вирішувати його проблеми незаконним шляхом так і не стала.

Сама ж обвинувачувана, як йдеться у матеріалах справи, озвучує іншу версію подій. Згідно з нею, знайомий жінки, що був винен їй гроші, попросив її проконсультувати Синьчука і пообіцяв, що через нього поверне борг. Далі Світлана Ярмошук кілька разів зустрічалася з Синьчуком, проте кошти від товариша він їй так і не передав, натомість просив допомогти повернути йому автівку. Поліціянтка вирішила скористатися ситуацією і взяла гроші, проте передавати їх слідчому для реальної допомоги Синьчуку не збиралася. Тож провину жінка визнала частково — мовляв шахрайством зайнялась, проте давати хабар не збиралася.

«Визнає винуватість у вчиненні шахрайства, однак зазначає, що такі дії вчинила лише внаслідок провокативних дій самого потерпілого, який наполегливо пропонував гроші та хотів вирішити це питання саме у такий спосіб», — написано у тексті вироку

Зрештою суд пристав на версію Світлани Ярмошук і визнав її винною лише у шахрайстві, за що й оштрафував на 34 000 гривень. Вилучені при затриманні долари повернуть працівникам управління СБУ, а із засудженої додатково стягнуть ще майже 11,5 тисяч гривень за проведення експертиз в кримінальному провадженні. Проте експоліціянтка ще може подати апеляцію, тож вирок ще не набрав законної сили.

З посади заступниці начальника відділу режиму та технічного захисту інформації ГУНПУ у Волинській області Ярмошук звільнили. Зараз вона працює юристкою ТзОВ «СМ-Рембуд». Проте своє звільнення з попередньої роботи намагалася оскаржити через суд і домогтися поновлення та фінансового відшкодування за час вимушеного прогулу. Спершу у задоволенні позову жінці відмовив Волинський окружний адміністративний суд, а згодом і Восьмий апеляційний адміністративний суд.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця