<

Експерти стверджують, що в Україні дефіцит засобів діагностики грипу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:33 | 13.01.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Експерти стверджують, що проблема виникла після припинення поставок з Росії.

В Україні спостерігається гостра нестача реагентів і тест-систем для діагностики грипу, заявила голова Центру з контролю і моніторингу захворювань МОЗ Любов Некрасова, – повідомляє Корреспондент.

За її словами, засоби діагностики дістаються медикам з великими труднощами, при чому мова йде не тільки про грип, від якого вже померли десятки українців в цьому році.
“На сьогоднішній день у нас немає реагентів не тільки проти грипу, а й проти дифтерії, проти правця. У нас немає протиправцевої сироватки, немає діагностикумів проти сальмонельозу”, – підкреслила Некрасова.
Вона також висловила думку про те, що дефіцит реагентів в Україні виник через припинення поставок тест-систем з РФ і через зависоку ціну на європейські аналоги.
“Одна тест-система з ЄС коштує близько 20-24 тис. грн. Хотілося б, щоб асоціація з Європейським Союзом дала можливість отримувати нам європейські реактиви за доступними цінами і ми могли ними користуватися”, – додала експерт.
Окрім того, за словами Некрасової, в Україні немає централізованої системи закупівель тест-систем і реагентів.
“Централізованої закупівлі немає. Наш центр закуповує реагенти з разового ввезення. Ми просимо дозвіл, оформляємо одну тест-систему чи дві і робимо закупівлю”, – пояснила вона.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер