<

Експерти назвали причину подорожчання продуктів харчування в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:17 | 9.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
6
/ 1 коментар

В Україні за останні два місяці деякі продукти харчування подорожчали на 5-10 відсотків. Але і це не максимум: деякі додали в ціні від 30 до 40 відсотків.

Таку тенденцію можна пояснити цілою низкою чинників, – інформує ТСН.

За даними експертів, різке подорожчання продуктів пов’язане з ослабленою національною валютою, поганим врожаєм і зростанням цін на продукти в світі.

Фахівці уточнили, що за останні два місяці в Україні цукор подорожчав на 40%, курячі яйця на 35%, а олія виросла в ціні на 30%.

Крім того, виробники товарів очікують чергове подорожчання. За їхнім прогнозом, у жовтні потрібно готуватися до зростання цін ще на 10-15%.




один коментар
  1. А головна причина жадібність наших підприємців (спікулянтів), які хочуть купити подешевше, а продати подорожче. Немає фіксованої націнки на товари

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа