<

Експерт розповів, яка відповідальність передбачена волинським АЗС за завищення цін на пальне

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 12.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
695
/ коментарі 2

В умовах дефіциту пального деякі продавці завищують ціни. Наприклад, на одній з АЗС під Луцьком 9-го травня дизпаливо продавали уже по 81,99 гривень за літр.

Як розповів у коментарі Волинським новинам завідувач сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Олег Янюк, наразі уряд встановив максимальний розмір націнок на пальне.

«Ціна на пальне має бути встановлена в межах приблизно до 45 гривень за літр дизпалива і 40 гривень за літр бензину. На преміальні види палива ще +5% до ціни звичайного бензину», – пояснив він.

Разом з тим на АЗС ввели обмеження на одноразовий продаж пального: не більш як по 10 літрів. На АЗС вишиковуються величезні черги, а продавці нагнітають ситуацію, розповідаючи, що скоро вартість пального зросте удвічі.

Як повідомив Олег Янюк, днями уряд доручив Держпродспоживслужбі провести позапланові перевірки продавців пального. За спекуляцію продавцям передбачені штрафи в двократному розмірі суми завищення.

«Три дні тому уряд ухвалив постанову, якою Держпродспоживслужбу зобов’язали проводити позапланові перевірки суб’єктів господарювання, які торгують пальним у роздріб. На даний час наша служба здійснює такі перевірки, уже сьогодні вони розпочаті. Всі наші працівники на перевірках.

Відповідальність за порушення передбачена у вигляді штрафу в двократному розмірі від суми завищення. Якщо максимальна ціна, наприклад, 50 гривень, а продали за 55, то ці 5 грн на літрі множаться на два і множиться на кількість проданого пального. Тобто за кожен літр, проданий за завищеною ціною, у цьому випадку буде штраф в розмірі 10 гривень», – повідомив він.

Однак придбати за такими цінами у Луцьку пальне наразі доволі складно. Натомість на деяких АЗС ціни вищі майже удвічі. До прикладу, 9-го травня на АЗС «King oil» у Піддубцях дизпаливо продавали за 81,99 гривень за літр.




коментарів: 2
    • Не базікай за всіх.
      Це ви такі – ПРОДАЖНІ українці, а в основній масі народ у нас дуже добрий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер