<

Ексгравець української збірної Воронін увійшов до тренерського штабу московського «Динамо»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:24 | 15.10.2020 / Новини / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Колишній нападник футбольної збірної України Андрій Воронін увійшов до тренерського штабу московського «Динамо». Терміни угоди й умови контракту не розголошують.

Українець разом з Волканом Булутом стане помічником призначеного сьогодні німецького фахівця Сандро Шварца. Останній підписав контракт до кінця сезону-2021/22. Про це йдеться на сайті російського клубу.

Зазначимо, що українець вже знайомий зі Шварцом — свого часу вони обоє грали за німецький «Майнц».

«Я дуже радий тому факту, що знову буду в «Динамо». Я провів тут яскраві роки ігрової кар’єри, сподіваюся провести і яскраві роки тренерської. Починаю її в штабі Сандро Шварца. Ми разом грали три роки, й можу сказати, що людські якості у Сандро — на висоті», — цитують слова Вороніна.

Хто такий Воронін?

У футболці збірної України він відіграв 74 гри. У 2016-му Воронін отримав диплом тренера в Україні, був помічником Андрія Шевченка в тренерському штабі «синьо-жовтих».

За московське «Динамо» Воронін грав у 2010-2014 роках. Також під час кар’єри форвард виступав за німецькі клуби «Боруссія» з Менхенгладбаха, «Майнц», «Кельн», «Баєр», «Герта» і «Фортуна» Дюссельдорф. Також він мав досвід виступів в Англії, де грав за «Ліверпуль».

У січні 2017-го очолив Бюдеріх із сьомого німецького дивізіону. На посаді тренера відпрацював пів року. Мав завдання вийти в шостий дивізіон, проте не впорався. Також Андрій свого часу працював у структурі збірної України – був тренером-селекціонером при Шевченку у 2017-му році, проте довго не затримався на цій посаді.

Цей випадок не перший

У листопаді минулого року колишній захисник донецького «Шахтаря» Ярослав Ракицький, який з початку 2019 року грав за російський «Зеніт», оголосив про припинення виступів за національну команду. Так, у своєму інстаграмі футболіст привітав Україну з виходом до «Євро-2020» та оголосив про те, що залишає збірну.

«Я чекав виклик у команду протягом усього 2019 року. Але великий футбол став великою політикою. Саме страхом керуються люди, які розсилають запрошення в національну команду. Не навичками футбольної майстерності ви апелюєте», — написав Ракицький.

Фото – Російський ФК «Динамо»




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа