<

Ексглаву «ЛНР» та ще двох бойовиків засудили до довічного ув’язнення у справі про збитий під Луганськом ІЛ-76

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:36 | 17.03.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Представників самопроголошеної «ЛНР» Ігоря Плотницького, Олександра Гуреєва та Андрія Патрушева заочно засудили до довічного ув’язнення за збиття літака ІЛ-76 у 2014 році у Луганській області.

Про це повідомив адвокат потерпілих Віталій Погосян, – передає Громадське.

Адвокат зазначив, що погоджується з вироком про довічне ув’язнення, але не погоджується з тим, що не присудили компенсацію, тому буде це оскаржувати.

Обвинувальний вирок складався з понад 100 сторінок тексту. Його починали зачитувати 15 березня і після перерви продовжили 16 березня. Трьох бойовиків судили заочно, до суду вони не з’являлися.

Ігор Плотницький на момент катастрофи був «міністром оборони» самопроголошеної «ЛНР», Патрушев та Герєєв очолювали незаконні формування бойовиків.

Про справу

14 червня 2014 року у Луганській області збили літак ІЛ-76. На його борту перебували 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу. Усі загинули.

У Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині 17 грудня 2015 року розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військових. На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником оперативного штабу АТО.

За версією прокуратури, Назаров знав про можливий теракт, але все ж відправив літак на виліт. Суд присудив йому 7 років ув’язнення. Назаров не погодився з вироком і подав апеляцію, а тому продовжував службу в ЗСУ. Апеляцію не задовольнили. У серпні 2019 року він заявив, що подав рапорт про звільнення зі ЗСУ за власним бажанням.

У серпні 2018 року в Красногвардійському суді Дніпра оголосили обвинувальний акт стосовно колишнього ватажка так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького та бойовиків Олександра Гурєєва й Андрія Патрушева у справі про збиття військово-транспортного літака Іл-76 14 червня 2014 року на Луганщині.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер