<

Ексдепутату оголосили підозру у привласненні $20 мільйонів Ощадбанку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 27.09.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру у вчиненні низки особливо тяжких корупційних злочинів колишньому народному депутатові.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у фейсбук.

“У п’ятницю, 27 вересня 2019 року, прокурорами САП погоджено повідомлення про підозру колишньому народному депутату України у вчиненні низки особливо тяжких корупційних злочинів. Цього ж дня за дорученням прокурорів, детективами НАБУ у встановленому законом порядку повідомлено про підозру ексдепутату за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.3 ст.209, ч.3 ст.27, ч.1 ст.366 КК України”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, досудовим розслідуванням зібрано докази, які дають достатні підстави вважати, що колишній народний депутат як бенефіціар групи компаній «Креатив» наприкінці 2013 – початку 2014 років організував заволодіння коштами державного банку АТ «Ощадбанк» у сумі $20 млн, залучивши до таких дій інших осіб, у тому числі службовців банківської установи.

За даними САП, заволодіння коштами здійснено за попередньою змовою групою осіб під виглядом видачі кредиту, хоча достатнього забезпечення для його отримання до банку надано не було. Кошти після їх отримання на рахунок однієї з компаній групи «Креатив» відразу були легалізовані шляхом переведення на рахунки іноземних компаній (в тому числі офшорних юрисдикцій) начебто на виконання контрактів з поставки тропічної олії.

“В подальшому компаніями офшорних юрисдикцій за рахунок отриманих як кредит коштів АТ «Ощадбанк» придбано активи в м. Одесі та на Чорноморському узбережжі, після чого їхні корпоративні права були передані дітям екснардепа”, – інформує САП.

У повідомленні не уточнюють ім’я підозрюваного ексдепутата, але зауважують, що майже рік тому Верховна Рада не підтримала подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, 20 листопада 2018 року Верховна Рада відмовилася надати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від групи “Воля народу” Станіслава Березкіна, підозрюваного у причетності до заволодіння $20 млн Ощадбанку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер