<

Ексчиновника МВС, якого підозрюють у вбивстві протестувальників на Майдані, затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 20.09.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
348
/ коментарі 4

Правоохоронці затримали колишнього чиновника Міністерства внутрішніх справ Юрія Спаських, якого підозрюють в організації теракту та вбивстві протестувальників під час Революції гідності.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Офіс генпрокурора.

Як зазначають, колишньому правоохоронцю повідомили про підозру на початку вересня. Після цього він почав переховуватись від слідства та суду, його оголосили у розшук.

Затримали колишнього працівника керівного складу управління громадської безпеки Головного управління МВС у Києві на підставі ухвали суду.

За даними слідства, у лютому 2014-го року експравоохоронець виконував злочинний наказ керівництва МВС у Києві та перевищив повноваження, коли перешкоджав протестам на Майдані Незалежності. У прокуратурі зазначають, що він організував теракт та вбивство мітингарів.

Його дії призвели до загибелі трьох людей, тяжких поранень у 14 людей та поранень середньої тяжкості у 59 протестувальників.

Спаському інкримінують організацію теракту, незаконне перешкоджання проведенню мітингів, умисне вбивство, завершення замахів на вбивство, заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, перевищення влади та службових повноважень. Йому може загрожувати довічне ув’язнення.




коментарів: 4
  1. Якщо у в’язницю посадять хоч парочку “мирних протестувальників” від рук яких дістали кульові поранення і загинули співробітники МВС, то це значить, що в Україні з’явилась хоч крапля справедливості. А поки що в цій країні правлять фальш, цинічна брехня та окозамилювання.

    • Ти хоч зрозумів, що ти сказав? Мєнти і беркутня загинули від кульових поранень майданівців? Пряма дорога тобі в ОПЗЖ. Не розповсюджуй московських наративів!!!

  2. шукають дурнів далі написано ясно – виконував злочинний наказ керівництва МВС, хіба не відомо хто тоді був у керівництві? Що всі в Ростові думаєте? Половина і надалі в МВС працює.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок