<

Екс-голову студентського самоврядування підозрюють у привласненні майже 2 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:13 | 19.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Києві підозрюють колишнього голову Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Українська асоціація студентського самоврядування» у привласненні майже 2-х мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

У період 2013-2016 років голова громадської організації, маючи право першого підпису на фінансових документах Української асоціації студентського самоврядування, подавав до банківської установи заяви про видачу коштів для відрядження студентів за кордон для участі у заходах та на підставі цієї заяви отримав кошти у сумі понад 830 тис. гривень.

Допитані в ході слідства студенти показали, що у відрядження не їздили та зазначені заходи взагалі не проводились.

Крім того, голова громадської організації подавав платіжні доручення до банку, на підставі яких з поточних рахунків організації на його власний картковий рахунок було перераховано понад 1,2 млн гривень.

Дії правопорушника, який наразі обіймає посаду керівника одного з підрозділів Міністерства освіти та науки України, кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України. До суду скеровано клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер