<

Екс-глава Мінфіну Яресько з Вашингтона дала п’ять порад Гройсману

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:44 | 15.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Екс-глава Мінфіну закликала виконувати програму МВФ і жити за коштами.

Екс-глава Мінфіну Наталія Яресько у Вашингтоні озвучила п’ять порад для новообраного прем’єра Володимира Гройсмана, повідомляє Голос Америки.

Вона наголосила, що навіть враховуючи, що економіка України почала зростати, початкова точка дуже низька, і українці тільки з часом можуть відчути переваги.

Яресько зазначила, що економічний добробут дуже залежить від ситуації з безпекою на Донбасі, що вимагає повної імплементації мінських угод.

Глобальне економічне середовище зараз, за її словами, не в найкращому стані. Про це свідчить доповідь МВФ, в якій йдеться про надзвичайно низькі темпи зростання в економіках, що розвиваються.

Екс-глава Мінфіну закликала продовжувати шлях фіскальних обмежень, скорочувати дефіцит бюджету і жити за коштами.

“Новий український Кабмін повинен невідривно виконувати програму МВФ, повністю її імплементувати, зокрема, привести ціни на газ до ринкових. Це критично важливо. Ризик популізму дуже високий, і в цьому небезпека. Тільки при повній імплементації програми МВФ ми зможемо відновити довіру і впевненість не тільки міжнародних партнерів, а й бізнес-спільноти”, – заявила Яресько.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок