<

Завдяки “Роттердам+” українські шахтарі додатково заробили понад 5 мільярдів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:28 | 23.03.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 3

Формула “Роттердам+” привела до збалансування ціни на вугілля, що дозволило протягом останніх 2 років шахтам додатково отримати 5,4 млрд грн.

Таку думку озвучив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, – пише Gazeta.ua

“Ціну необхідно було збалансувати на вугілля. Справа в тому, що, починаючи з 2014 року, протягом 2015-го, 2016 року, 2017-го завозили вугілля з-за кордону по 100 доларів за тонну і значно вище. А для держшахт ціна була нижчою в рази. Із березня 2016 по березень 2018 року, за два роки ціну на вугілля подвоїли (внаслідок застосування формули “Роттердам+”). І за ці два роки шахти отримали додатково 5,4 мільярдів гривень, ці кошти пішли на зарплати шахтарям”, – зазначив Михайло Волинець.

На його думку, на жаль, шахтам все одно не вистачає коштів на розвиток шахт, на технічне оснащення, на забезпечення техніки безпеки. І очікувати нарощування видобутку поки не доводиться.

“По-перше, держпідтримку в односторонньому порядку держава скасувала – припинила виділяти на розвиток вугільної галузі. Водночас ціна (довгий час) була збалансована, вона не була справедливою. Не оснащують необхідним обладнанням лави. Або, якщо оснащують, то старим обладнанням, на жаль. І шахти вже довели до такого стану, що вони не можуть здобувати великі обсяги вугілля, видавати на-гора”, – повідомив Михайло Волинець.




коментарів: 3
  1. Читата Волинця-це признати себе ідіотом.Вугілля по Ротердаму-це молоко по цінах з альпійських луків але видоєного в антисанітарних умовах і проданого на вулицях міста,або свинина викормлена незрозуміло чим,але під етикеткою екологічного продукту….люди думайте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер