<

Економіка України наздожене Польщу через 50 років, – розповіли у Мінфіні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 17.02.2019 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарів 18

Міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що після падіння 2014 року українська економіка стабілізувалася і повернулася до режиму постійного зростання. За її словами, якщо українська економіка розвиватиметься теперішніми темпами, то наздожене Польщу через 50 років.

Про це вона сказала в ефірі “Радіо Свобода”.

За словами Маркарової, золотовалютні резерви на сьогодні – найвищі за останніх 5 років. Голова Мінфіну підкреслила, що до 2014 року економіка України була “хворою”, а потім зазнала впливу російської агресії, тому головним завданням уряду було стабілізувати її.

“Це було зроблено. Зараз вже 12 кварталів поспіль економіка України зростає. Якщо подивитися на результат, якого ми досягли за попередні 4 роки, звичайно, він незвичайний, якщо можна так сказати. І мало хто вірив насправді, що нам вдасться так швидко стабілізувати економіку і повернутися вже, можна сказати, до стабільного зростання”, – заявила вона.

“Інфляція – менше 10%. Золотовалютні резерви на сьогодні – найвищі за останніх 5 років. Якщо говорити про ситуацію макроекономічну, то вона є досить стабільною на сьогоднішній день”, – розповіла Маркарова.

“І якщо Україна збереже статус-кво такий, як зараз, то для того, щоб наздогнати Польщу, таку, як вона є сьогодні, треба 50 років. Це, звичайно, для нас задовгий термін. І ми точно плануємо і маємо рецепти, як зробити, щоб наздогнати швидше”, – зазначила міністр.




коментарів: 18
        • Х..йло зараз зайнятий хитрими планами підімяти під себе Білорусь, створити нову союзну державу і знову балотуватися на президента цієї держави, і санкції будуть зняті бо ж ця союзна держава на Україну не нападала і Крим не забирала і Боїнг не збивала, це все, скаже, робила Росія, а ми ж вже зовсім не росія, а нова держава і не при ділах.

  1. Пам”ятаю як 28 років назад нам обіцяли от-от стати другою Францією. Наразі – що через 50 станемо другою Польщею. Прогрес невблаганний і помітний неозброєним оком))) Головне, щоб через півстоліття, уже новим поколінням, аналогічно не сц*ли в вуха що в тисячолітній перспективі догонимо і перегонимо Сомалі чи яку Руанду)))

  2. з Цими чиновниками, які сідять в кріслах по 20-25 років і дерибанять гроші місцевих, обласних, центральних бюджетів, коли робиться вигляд роботи, чиновниками, які, крім грошей, нічого не бачать – НІКОЛИ

  3. ну, хто кого це ще подивитися треба.. може пшекія наздожене.. бо подарунки від ес закінчуються

  4. апарат чинуш треба гнати ПОВНІСТЮ і щоб діти чинуш не змогли потрапити на держслужбу, тільки тоді зрушимо з місця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок