<

Економіка має бути спрямована на зміцнення культурних традицій, – заслужений артист України Володимир Талашко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:53 | 24.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Актори не мають морального права залишатися осторонь суспільно-політичних подій, адже відповідальні за це, таку думку висловив заслужений артист України Володимир Талашко під час прес-конференції, що відбулася за участі заступника голови облдержадміністрації Сергія Кошарука.  Варто зауважити, що саме Сергій Дмитрович запросив відомого актора, уродженця Волині, відвідати малу Батьківщину.

Основну  увагу митець приділив питанням національної гідності, честі та відповідальності кожної людини за долю держави. Тож ті події, що відбуваються сьогодні, це – відображення нашої національної свідомості, – повідомляє прес-служба волинської ОДА.

− Актор без роботи  помирає фізично і духовно, відтак і держава може померти без духовності, − припускає народний артист України Володимир Талашко.

Україна для нього єдина – від Заходу до Сходу, адже народився він на Волині, а зріс на Донеччині.

− Не стало вугілля – не стало руди, не стало роботи – душі, – запевняє митець та міркує над питаннями сьогодення.

Про війну говорить так: «її можна назвати «бездуховністю, яка заполонила людей, війною, яка немає коріння». Також розповів про те, що в Артек не їздив, бо «він підтримує Путіна», натомість відвідав ті фестивалі, де його не сприйняли як ворога. Відповідаючи на запитання журналістів, чи театральна спільнота має вплив на популяризацію культури, актор відповів: від нас залежить те, як буде жити покоління.

Насамкінець висловив сподівання щодо створення на Волині потужного культурного осередку, який би поширював відповідні цінності вустами талановитої молоді та дітей. Заступник голови облдержадмністрації Сергій Кошарук підтримав ідею артиста та запевнив, що максимально сприятиме цьому процесу:

− Економіка має бути спрямована на те, щоби зміцнювати культурні традиції та надбання, завдання ж влади – долучитися.

Нагадаємо, Володимир Талашко є голосом Першого національного телеканалу, викладає акторську майстерність у Київському національному університеті імені І. К. Карпенка-Карого. Відомий за такими кінострічками як «В бій ідуть одні старики», «Як гартувалась сталь», «Капітан Немо» та ін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок