<

«Єдине вікно» на митниці може допомогти прибрати величезні черги», – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:18 | 19.05.2016 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Волинський нардеп Ігор Гузь підтримує створення «Єдиного вікна» для спрощення митних процедур та усунення корупційних проявів. Про розробку концепції такої системи у Міністерстві фінансів заявили 18-го травня.

Система передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митним пунктам в автоматичному режимі обмінюватись інформацією про вантаж, який проходить через кордон України. Зокрема, розроблений Мінфіном проект передбачає здійснення всіх видів контролю (митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного та інших) за допомогою електронного обміну даними. Замість печаток і штампів державних органів на паперових документах будуть проставлятись електронні відмітки в спільній базі даних, – повідомляє прес-служба нардепа.

Створення «Єдиного вікна» мінімізує людський фактор при прийнятті рішень митниками та контролюючими органами, що дозволить значно знизити корупційні ризики та можливості для перевищення службових повноважень,- переконують у Міфіні.

«Якщо таку систему справді вдасться повноцінно запровадити, ми зможемо збільшити пропускну спроможність на кордоні і значно спростимо життя бізнесу. Бо великі черги і досі залишаються проблемою митних пунктів, зокрема в «Устилузі» та «Ягодині». А запровадження безвізового режиму із ЄС може значно збільшити транспортний потік через них», – відзначає народний депутат.

Нагадаємо, майже місяць тому, 22 квітня Ігор Гузь поставив перед главою ДФС Романом Насіровим вимогу вирішити проблему величезних черг на пунктах пропуску «Устилуг» та «Ягодин», зокрема – за рахунок запровадження електронної черги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер