<

Дивовижна волинська історія кохання: жінка до смерті чекала коханого з війни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:21 | 10.05.2017 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

25 солдатів Другої світової війни перепоховали на Волині.

Усі вони загинули у 1944 році у важких боях під Ковелем, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поховання знайшли пошуковці загону “Відродження”. Засновник місії полковник Вадим Дорофєєнко каже, що ентузіасти діють власними силами і коштом. Сам він офіцер у четвертому поколінні, воює в АТО, має 5 бойових орденів і стільки ж поранень та контузій. Похованих бійців Другої світової називає своїм батальйоном і переконаний: вони, як янголи, оберігають живих.

22-річного Антона Порплика упізнали завдяки записці у так званій розстрільній гільзі. Всі ці роки його шукали і чекали на Хмельниччині.

“Ми дізналися дивну історію – історію кохання”, – розповів Дорофєєнко. В рідному селі солдата Залужжі кажуть, що це було кохання з першого погляду і до останнього подиху. Красуня Ганна свого нареченого провела на війну в 1944 році. Разом їм судилося бути лише на єдиній світлині. Антона рідні шукали півстоліття і, врешті, втратили надію.

“Брат в міліції служив, то він шукав, скрізь писав, подавав заявки”, – каже племінник загиблого солдата Василь Порплик. Сподівалася лише Ганна – вона так і не вийшла заміж, до самої смерті чекаючи свого Антона.

Разом із невідомими солдатами Антона Порплика поховали серед волинського лісу на високому пагорбі. Аби ближче до неба, каже полковник Дорофєєнко. І вірить: закохані нарешті разом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер