<

Дистанційне навчання підходить не всім: що кажуть освітяни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:42 | 21.02.2023 / Новини / , /
Перегляди
154
/ Коментарі відсутні

Офлайн-навчання є дуже важливим саме для початкової школи. І за найменшої можливості учні мають отримати можливість ходити до школи.

Про це розповів освітній омбудсмен України Сергій Горбачов, пише Конкурент. І зауважив, що діти у такому віці потребують безпосереднього контакту із вчителем.

Горбачов наголосив, що він та інші освітяни переконані, що на різних територіях України за найменшої можливості треба відновлювати очне навчання саме для початкової школи.

Він також розповів, що у часи пандемії проводили чимало досліджень: у Нідерландах – для початкової школи та у Єгипті – для університетів.

Незалежно від формату, навчання може бути цікавим та ефективним. Це щодня доводить перша дистанційна школа в Україні «Оптіма», якій довіряють 13 000 родин. Отримайте демодоступ, аби і ваші діти випробували освіту майбутнього вже сьогодні.

За даними досліджень, чим старша людина, тим вона ефективніше використовує дистанційну форму здобуття освіти, бо вона вже має сформовані навички інтелектуальної діяльності, роботи з цифровими технологіями.

“Водночас для маленьких дітей, для початкової школи – це просто критично, бо дитина у такому віці потребує безпосереднього контакту із вчителем”,– заявив освітній омбудсмен.

Українські школярі у час повномасштабної війни зіштовхнулися зі значними труднощами у навчанні.

Очільник Міносвіти Сергій Шкарлет розповів, що на сьогодні в Україні близько 1,6 мільйона учнів вчиться дистанційно. З них – 70 тисяч дітей з тимчасово окупованих територій.

І додав, що найбільшими викликами під час такого формату навчання є відсутність інтернету та відключення світла.

Водночас Шкарлет запевнив, що вчителі навчилися працювати і в таких умовах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок