<

Двоє лучан організували схему незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон: їм оголосили про підозру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:10 | 2.08.2022 / Новини / , , /
Перегляди
194
/ Коментарі відсутні

У квітні цього року правоохоронці викрили двох лучан, 41 та 42 років, у вчиненні протиправних дій.

Зловмисники у медичних закладах Волині виготовляли підроблені довідки про непридатність для проходження військової служби в ЗСУ військовозобов’язаним громадянам, з метою їх подальшого безперешкодного перетину державного кордону України у військовий час, повідомляє поліція Волині.

Тоді ж одного із фігурантів справи затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди. 

Під час досудового розслідування слідчі з’ясували, що організував злочинну діяльність 42-річний лучанин. Він підшукував військовозобов’язаних громадян України, які мають намір незаконно перетнути кордон та, користуючись власними знайомствами у різних установах, домовлявся про виключення їх з військового обліку осіб.

41-річний мешканець обласного центу забезпечував транспортування військовозобов’язаних громадян до лікарень та районного територіального центру комплектування і супроводжував їх там.

До протиправних дій вони долучили 48-річну лучанку, яка виготовляла документи із завідомо неправдивими діагнозами щодо стану здоров’я військовозобов’язаних громадян.

Свої послуги порушники оцінювали у близько 15 тисяч євро.

Зловмисникам оголосили про підозру за такими статтями Кримінального Кодексу України – ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190; ч. 3 ст. 332; ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 369 КК України.

Йдеться про замах на шахрайство, спробу незаконного переправлення осіб через державний кордон, пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.

Досудове розслідування триває. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер