<

Двоє афганських спортсменів приїхали на Паралімпійські ігри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
04:30 | 30.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
96
/ Коментарі відсутні

28-го серпня двоє паралімпійських спортсмени з Афганістану прибули до Олімпійського містечка в Токіо і наступного тижня змагатимуться у своїх категоріях.

У команді Афганістану є тхеквондистка Закія Худададі та легкоатлет Хоссейн Расулі. Вони вилетіли з Кабула до Парижа, а звідти – до Токіо, повідомляє Спорт 24 з посиланням на Міжнародний паралімпійський комітет.

Вони мали прибути до Токіо 17-го серпня, але не змогли залишити Афганістан після того, як до влади прийшли таліби. Худададі записала відеозвернення із закликом допомогти їй залишити країну для участі в Паралімпіаді.

Дівчина стане першою спортсменкою Афганістану, яка виступатиме на Паралімпійських іграх після змагань в Афінах 2004-го року. Вона виступатиме у жіночій ваговій категорії з тхеквондо 44-49 кілограмів. Расулі змагатиметься у дистанції на 400 метрів серед чоловіків.

Президент Міжнародного паралімпійського комітету Ендрю Парсонс заявив, що 12 днів тому МКК отримав повідомлення, що паралімпійська команда Афганістану не зможе поїхати до Токіо.

“Воно розбило серця всіх долучених до паралімпійського руху і залишило обох спортсменів спустошеними. Але завдяки великій глобальній операції паралімпійці були евакуйовані з Афганістану і благополучно прибули до Токіо”, – зауважив Парсонс.

Нагадаємо, українські спортсмени вибороли ще два “золота” на Паралімпійських іграх у Токіо




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер