<

Двоє дітей у Львівській області, яких вкусила змія, перебувають в реанімації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:19 | 29.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
23
/ Коментарі відсутні

У відділенні інтенсивної терапії і реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Львівській області рятують двох неповнолітніх дітей, яких вкусила змія.

Одній дівчинці – шість років, другій – три, повідомив завідувач відділення Роман Собко, пише Zaxid.net, – передає Вісник.

За словами Романа Собка, шестирічна дівчинка з Червонограда, трирічна – з Дрогобича.

«Старша дівчинка збирала ожину і біля одного з кущів її вкусила гадюка, а менша дівчинка зустрілася зі змією прямо на дорозі. Одна поступила до нас 25 серпня, друга – 26 серпня. Обидві пацієнтки в реанімації, де їм надають відповідну допомогу», – каже Роман Собко.

На щастя, реаніматологам вдалося стабілізувати стан дітей.

За словами лікаря, цього року до лікарні госпіталізували доволі багато дітей з укусами змій. І деякі були у дуже важкому стані.

Наприкінці липня реаніматологи рятували 6-річну дівчинку з Турківського району, яку на подвір’ ї вкусила гадюка.

У дівчинки зміїний токсин викликав важкі ускладнення – набряк розповсюдився аж до лопаток, і дитина тривалий час була в реанімації.

Довелося реаніматологам боротися і за життя хлопчика, в якого укус гадюки спричинив анафілактичний шок, з падінням тиску та розладами серцевої діяльності. На щастя, лікарям вдалося врятувати маленьких пацієнтів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер