<

Двох неповнолітніх волинян, які грали в “синього кита”, врятували від суїциду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:14 | 4.05.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Двох неповнолітніх, які грали в небезпечні ігри у інтернет-спільнотах, врятували від суїциду.

Про це стало відомо під час брифінгу заступника прокурора Волинської області Ярослава Голинського 4 травня, – пише ІА Волинські новини.

З його слів, реагуючи на факти поширення інтернет-спільнот, які схиляють дітей до суїциду, прокуратура області 20 лютого цього року внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом діяльності груп у соціальній мережі Вконтакте під назвою «Синій кит».

У рамках даного кримінального провадження кібер-поліція за допомогою спеціального програмного забезпечення блокує інтернет-сторінки осіб, які схиляють дітей до самогубств, та вживає заходи, аби встановити винних.

Крім того, у березні цього року провели міжвідомчу нараду, за результатами якої прийняли низку заходів, щоб унеможливити випадки дитячого самогубства внаслідок участі у таких спільнотах чи іграх. Як наслідок вжитих заходів, повідомив Голинський, на сьогоднішній день вдалось попередити факти суїциду серед 2 неповнолітніх, які брали участь у вищезазначених групах.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука, управлінню освіти доручили розробити план заходів з профілактики та попередження суїциду серед дітей та підлітків. Також мають розповсюджувати буклети з безпеки використання інтернет-простору, розроблені Центром практичної психології та соціальної роботи управління освіти міськради, серед батьків вихованців дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, посилити роботу із залучення до позаурочної та гурткової роботи учнів «групи ризику», підвищити персональну відповідальність керівників навчальних установ та посилити контроль за відвідуванням учнями навчальних закладів, забезпечити інформування відповідних служб тощо.

До слова, у квітні цього року на Волині сталося три самогубства неповнолітніх. Зі слів заступника прокурора, однією з перших версій суїцидів стала участь цих підлітків у смертельній грі. Однак, ця версія не підтвердилася.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа