<

Дві стрілянини сталися в США, щонайменше 29 людей загинули

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:22 | 4.08.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У США в штаті Техас 3-го серпня стався масовий розстріл відвідувачів торговельного центру в місті Ель-Пасо. Також відбулся стрілянина у Дайтоні (штат Огайо).

У американському місті Ель-Пасо (штат Техас) невідомий відкрив вогонь у популярному торговому центрі Walmart. У момент інциденту в закладі перебували близько 3 тисяч людей. У результаті щонайменше 20 осіб загинули та ще 26 зазнали поранень, зокрема 2 дитини, – повідомляє 24 канал.

За словами місцевих правоохоронців, імовірного стрільця вже затримали. The Associated Press з посиланням на власні джерела пише, що це 21-річний житель Даласу Патрік Крузіус. Він імовірно використовував АК-47. Також у мережі з’явилися його фото. Цікаво, що молодий чоловік цього тижня відсвяткував свій день народження. 

У торговому центрі, де сталася стрілянина, перебувало близько 3 тисяч людей: тут проходив шкільний ярмарок. У мережі почали з’являтися відео з місця події.

У поліції розповіли, що операція із затримання тривала 21 хвилину.

“Дзвінок надійшов о 10.39, поліцейські прибули туди в 10.45. Через шість хвилин. І в 11.06 його було затримано”, – розповів журналістам губернатор Техасу Грег Еббот.

Очевидці кажуть, що у нього були спільники. Зокрема, бачили чотирьох чоловіків, одягнених у чорне, які одночасно хаотично відкривали вогонь. Натомість у поліції вважають, що стрілець був сам.

Відомо, що загинули люди віком від від 2 до 83 років. Серед загиблих – троє мексиканців і ще шість громадян цієї країни постраждали. Зауважимо, у мережі поширили маніфест, написаний нібито стрільцем, де він виражає занепокоєння притоком латиноамериканців до США, через яких нібито до влади у країні прийдуть демократи (президент США Дональд Трамп – республіканець – 24 канал). Водночас зловмисник підтримує теракт у мечетях в Новій Зеландії. 

“Це жахливо! Цей інцидент будуть ретельно розслідувати як умисне вбивство та, зокрема, на ґрунті ненависті. Я не хочу випереджати слідство, але точно можу сказати, що у Техасі такі злочини – не прийнятні”, – наголосив Еббот. 

Торговий центр, в якому сталася стрілянина, розташовано безпосередньо близько від американо-мексиканського кордону. Значну частину його відвідувачів складають мексиканці, які приїжджають в Ель-Пасо за покупками.

За кілька годин після подій у Техасі в США сталася ще одна смертельна стрілянина

У Дайтоні (штат Огайо) сталася друга за день резонансна стрілянина. За інформацією правоохоронців, у результаті загинули щонайменше 9 осіб і ще 16 зазнали поранень, хоча жертв може бути набагато більше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер